ПОКАНА ЗА СВЕЧЕНО ОТВАРАЊЕ ВО НУ ЗАВОД И МУЗЕЈ БИТОЛА

Категорија: Настани / Events

НУ ЗАВОД И МУЗЕЈ БИТОЛА И

МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА НА Р. МАКЕДОНИЈА

ПО ПОВОД ГОЛЕМИОТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК „11 ОКТОМВРИ“

ВЕ ПОКАНУВААТ НА СВЕЧЕНОТО ОТВАРАЊЕ  НА:

  • -          ГАЛЕРИЈАТА НА ИКОНИ
  • -          ГАЛЕРИЈАТА ЗА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ
  • -          ЛЕГАТОТ – НА СЛИКАРОТ БОРИСЛАВ ТРАИКОВСКИ
  • -          ЛЕГАТОТ – НА СКУЛПТОРОТ СОТИР ДИМОВСКИ

ПРИГОДЕН ЗБОР ЌЕ ИМА МИНИСТЕРОТ ЗА КУЛТУРА НА РМ ГОСПОДИН РОБЕРТ АЛАЃОЗОВСКИ

ВРЕМЕ: 9 ОКТОМВРИ (ПОНЕДЕЛНИК) 19.00 ЧАСОТ

НУ ЗАВОД И МУЗЕЈ БИТОЛА

pokana galerija na ikoni